KONFIRMASJON

Vi har mange supre produkter til konfirmasjon! Noen av våre bestselgere er bordkort, minnebokser og gjestebøker og gavelister.

Her finner du snarveier til å lese mer om disse produktene.

Etter mange års erfaring har vi også mange bra tips å komme med til alle som skal arrangere konfirmasjon. Disse har vi samlet til en super liste som du kan finne her: VÅRE BESTE TIPS OG INSPIRASJON TIL KONFIRMASJON

Er det noe dere lurer på så ta gjerne kontakt med oss hei(@)papirogdesign.no

GJESTELISTE

Lag en gjesteliste så tidlige som mulig - dette gjør resten av planleggingen mye enklere!

Så snart dere har datoen klar er det smart å gi beskjed til alle som skal inviteres at de skal holde av datoen. Da er det ikke så travelt med å sende ut invitasjoner, og dere kan vente med dette til alle bitene er på plass.

HVOR SKAL MAN HA FESTEN?

Når gjestelista er satt er det også litt lettere å tenke på hvor man skal ha festen. Er man mange? Har man plass hjemme eller må man finne et annet lokale?

Det er også lurt å tenke på budsjett kontra hvor mye kapasitet man har til å legge inn i egeninnsats. Et hjemme-selskap kan bli billigere, men det kan også bli veldig mye jobb. Så finnes det lokaler der man kan gjøre mye selv, og selskapslokaler der det finnes de som er profesjonelle på selskapsarrangementer. Velger man et godt innarbeidet selskapslokale er det folk med mye erfaring på plass som gjør det enklere å slappe av og nyte dagen.

INVITASJONER

Hvem skal man invitere?
Det vanligste er at man inviterer nærmeste familie (Besteforeldre, Onkler/Tanter og søskenbarn) og faddere, men dette er helt opp til hver familie. Mange inviterer også nære venner.

Når bør man sende ut invitasjonene?
Har man sendt ut en «Hold av datoen» til gjestene så er ikke dette noe å stresse med. Send den gjerne når alle detaljer rundt dagen er på plass.

Hva bør stå i invitasjonen?
- Dato, tidspunkt og sted for seremonien og festen
- Noe gjestene bør være forberedt på? Utendørsaktiviteter eller liknende?
- Be gjestene gi beskjed på forhånd om eventuelle allergier og intoleranser.
- Ønsker dere å samle taler og sanger i et hefte kan dere skrive hvem disse skal leveres til.
- Få med svarfrist for når gjestene må bekrefte at de kommer.

Vi har et nydelig utvalg av invitasjoner som stiles personlig til hver enkelt mottaker!
Les mer om våre invitasjoner her: INVITASJONER

BILDEVISNING PÅ DAGEN

Det er veldig hyggelig å ha en lysbildevisning av bilder fra konfirmantens oppvekst som går under festen, gjerne bilder av konfirmanten sammen med gjestene.

Samle inn bilder fra familie og venner så får alle en hyggelig mimrestund også i forkant av konfirmasjonen:)

Det er også veldig fint å skrive ut noen av disse bildene og lime inn i et fotoalbum etterpå. Vi har et stort utvalg fotoalbum, og du finner en fotoalbumguide her: FOTOALBUM

FOTOGRAFERING AV KONFIRMANTEN

- Ta bilder som skal brukes til takkekort o.l. en annen dag enn selve konfirmasjonsdagen, gjerne mer mot sommeren. Da slipper dere å stresse med dette på selve dagen.
- Velg gjerne en dag uten for mye sol til å ta bildene, lett overskyet er ypperlig foto-vær.
- Finn ut hvor lyset kommer fra (selv om du ikke kan se solen, så kan du stort sett se hvor lyset kommer fra ved å søke etter det lyseste punktet på himmelen.) La konfirmanten ha ansiktet mot lyset. 
- Finn gjerne en nøytral bakgrunn Om bakgrunnen inneholder for mye "rot", så vil bilde også føles rotete og konfirmanten må "konkurrere" med bakgrunnen.
- Om dere ikke vil ha et oppstilt bilde; Ta bilde i en situasjon der konfirmanten gjør noe han eller hun liker
- Tenk fremover; Konfirmantbilder er supre julekort og julegaver til besteforeldre, så da kan det kanskje være en idé å leie inn en fotograf?

KLÆR TIL KONFIRMANTEN

Klær til konfirmanten kan være lurt å planlegge litt i forveien. Er det en gutt er det ofte dress som blir brukt. Her kan det være lurt å sjekke Toilldag i Midtbyen eller andre salg – da kan det gjøres et skikkelig kupp. Sjekk med de i butikken om dressen kan syes inn, legges opp etc. Da kan det bli en dress som konfirmanten kan ha i en lengre periode

Mange jenter ønsker seg bunad til konfirmasjonsdagen, og dette er en tidskrevende prosess som bør startes så tidlig som mulig.

FESTEN

Lag en kjøreplan – god planlegging kan hjelpe til med å la dere slappe av og nyte selve dagen.

Når bør dere dra til seremonien, når kommer gjestene til festlokalet osv. Om det serveres varm mat kan det lønne seg at talene plasseres mellom rettene.

BORDDEKKING

Velg gjerne et tema eller en temafarge, men ikke tenk at dette må taes igjen i alle elementer. Ved å dekke med hvite duker, hvite servietter og hvite bordkort vil for eksempel rosa bånd på bordkort eller rosa blomster være mer enn nok til å lage et herlig rosa tema på bordet.
Ofte er det å la en temafarge stå frem som kontrast på noen få elementer noe som gjør at den kommer enda bedre frem.
Det blir fort fullt på bordet, så det kan være lurt å tenke enkelt – bruk av blomster gir et frodig og feststemt bord som ikke nødvendigvis behøver mye annen pynt. 

BLOMSTER

På borddekorasjonene er det lurt å bruke lave dekorasjoner så gjestene ser hverandre.

Det kan være smart å snakke med en blomsterhandler på forhånd for å få råd på hvilke blomster som er i sesong i konfirmasjonstiden og når de bør bestilles og leveres.

Tips! Pynt ved inngangsdøren til lokalet, for eksempel en Hortensia, setter veldig fin stemning.

BORDKORT OG MENYER

Bordkort og menyer kan også fungere som dekorasjon på bordet. Det er også veldig fint å henge bordkort på glasset for å løfte noe av pynten på bordet.
Tips: Sett stemningen og skriv en liten hilsen på bordkortene.

Vi har helt nydelige bordkort i sortimentet vårt: BORDKORT

Har man en meny med flere retter er det fort gjort å glemme hva som blir servert, og da er det både dekorativt og hyggelig for gjestene med et menykort. Menyer kan bestilles ferdig trykt hos oss, og dere finner dem her: MENYER

TALE TIL KONFIRMANTEN

For deg som holder tale til konfirmanten så er det utrolig hyggelig å kunne gjøre noe litt ekstra ut av det, og her har vi et supert tips:

Lim inn talen din i et trekkspillalbum, gjerne sammen med noen bilder eller andre minner fra oppveksten, og gi den til konfirmanten etterpå.

Les mer her: TREKKSPILLALBUM TIL KONFIRMANTEN

GAVEBORD

Legg en plan for gavebordet; Lag en gaveliste eller fyll inn i en bok hvem som har gitt hvilke gaver når det pakkes opp. Denne oppgaven kan det være greit å ha delegert til noen på forhånd.

Tips! Ha en boks på bordet til å samle kort, pengegaver og gavekort i så de ikke blir liggende å slenge på bordet. Bruk gjerne en boks som også kan brukes som minneboks fra selve dagen.

Her har vi noen supre løsninger i sortimentet vårt:

- GAVELISTE

- MINNEBOKS

- KONFIRMASJONSPAKKE

GJESTEBOK

Det er mer og mer vanlig med en gjestebok for dagen.
Tips! Bruk gjerne et fotoalbum med blanke ark – da er arkene litt tykkere. Og kjøper dere en bok som er litt større enn det som trengs på selve dagen så kan dere lime inn bilder og minner i den etterpå.

Vi har gjestebøker som kan preges med navnet til konfirmanten og konfirmasjonsdatao som passer perfekt: GJESTEBOK

KAKER

Det er ikke alltid så lett å vite hvor mange kaker som trengs, avhengig av størrelsen på kakene er 5-7 personer per kake vanlig. Spør familie og nære venner om å hjelpe til med kakebakingen og bestill kanskje en «hovedkake» fra en baker.

Tips! Er dere bekymret over å ikke ha nok kaker, så lag en iskake og ha i fryseren som reserve.

TAKKEKORT

Ikke stress med takkekort. Det er faktisk helt greit å kombinere takkekort og julekort. Det viktigste er at man takker for gaven, og gjerne i samme år som konfirmasjonen er;)

Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn